Roghan

اسید اولئیک چیست

اسید اولئیک یک اسید چرب غیر اشباع است که به طور طبیعی در چربی ها و روغن های حیوانی و گیاهی وجود دارد. این ماده به طور طبیعی بی بو و بی رنگ است، هرچند محصولات تجاری ساخته شده با آن ممکن است زرد باشند.
اسید اولئیک یا اولئیک اسید یک اسید چربی با فرمول شیمیایی C18H34O2 است.
شکل ظاهری این ترکیب، مایع روغنی زرد کمرنگ یا مایل به قهوه ای است.
اسید اولئیک یک اسید چرب اشباع می باشد که به طور طبیعی در بسیاری از منابع گیاهی و محصولات حیوانی یافت می شود.
یکی از منابع اصلی این اسید در مواد غذایی روغن زیتون می باشد.
این اسید در سبزیجات و بسیاری از مغزها و دانه ها ی روغنی و نیز در بسیاری از ماکیان به خصوص مرغ و بوقلمون یافت می شود.
برخی از کاربردهای اسید اولئیک
۱- استفاده اصلی اولئیک اسید به عنوان یک جزء در بسیاری از غذاها، به صورت تری گلسیرید ، جزء از رژیم غذایی طبیعی انسان به عنوان بخشی از چربی های حیوانی و روغن های گیاهی است.
۲- اسید اولئیک به عنوان نمک سدیم، جزء اصلی صابون به عنوان عامل امولسیون است.
۳- به عنوان یک نرم کننده در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شود.
۴- مقادیر کمی از اسید اولئیک به عنوان مواد افزودنی در داروسازی استفاده می شود و به عنوان یک عامل امولسیون
کننده یا محلول سازی در محصولات آئروسل استفاده می شود.
۵- اسید اولئیک به عنوان یک جوش لحیم کاری در کار شیشه ای رنگی برای پیوستن سرب به کار می رود.
۶- اسید اولئیک نیز به طور گسترده ای در سنتز فاز محلول نانوذرات کاربرد دارد، که به عنوان یک دستگیره سینتیکی
برای کنترل اندازه و مورفولوژی نانوذرات عمل می کند.
فواید اسید اولئیک در صنایع آرایشی بهداشتی
۱٫ مرطوب کننده
۲٫ افزایش رشد مو
۳٫ خواص ضد پیری
۴٫ جلوگیری از خشکی پوست سر و شوره

فواید بهداشتی اسید اولئیک

سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد
مبارزه با آسیب های رادیکال آزاد
ضد التهاب
حمایت از سلامت قلب و عروق
حمایت از سلامت تنفسی
کمک به تنظیم قند خون